Режисьор - Йорг А. Хоппе, Клаус Маек, Хайко Ланге
Сценарий - Йорг А. Хоппе, Клаус Маек, Хайко Ланге
Музика - УестБам, „Малария!”, „Айнщюрценде Нойбаутен”, „Джой Дивижън”, Едгар Фрьозе, „Ди Арзте”, „Ди Тотен Хозен”, Ан Кларк, „Идеал”, Нена, „Секс Пистълс”, „Ди Тодлич Дорис” и др.
С участието на - Марк Рийдър, Бликса Баргелд, Гудрун Гут, Ник Кейв, Анет Хъмп
Продуценти - Йорг А. Хоппе, Клаус Маек, Хайко Ланге
Продукция - DEF Media

Това е документален филм за музика, изкуство и хаос в дивия Западен Берлин през 80-те. Градът зад стената става сборен пункт на специален вид суб и поп култура, привличайки креативни дилетанти и световноизвестни знаменитости. Преди желязната завеса да падне, артисти и комунисти, незаконно пребиваващи и хедонисти от всякакъв тип се наслаждават на необикновения начин на живот в Берлин. Не става дума за дългосрочен търговски успех, а за това да живееш за мига – тук и сега.

С голямо количество неизлъчван телевизионен и филмов материал, снимки и оригинални интервюта B-Movie разказва историята за живота в разделения град, културна зона, в която всеки е способен на всичко и всичко изглежда възможно на място, което не съществува никъде другаде в Европа. Забързан колаж от истории от едно диво, но креативно десетилетие, започващ с пънк и завършващ с парад на любовта – всичко в един град, в който дните са кратки, а нощите – безкрайни. Време, в което Берлин е като b-movie: цветен, евтин и боклучав, заплашен и обединен, притеснен и амбициозен, ходещ по клубове и вземаш кокаин, надрусан и зависим, пиян, дрогиран и – просто много специален.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Берлинале ’15 – Наградата на фондация DEFA

Програма

  • 13.03.2016
    ФРЕНСКИ ИНСТИТУТ - КИНО „СЛАВЕЙКОВ” - 20.00 часа
  • 25.03.2016
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 19.45 часа