16
Nov
2016

"Жалейка" ще бъде представен в програмата на 14-ия филмов фестивал в Загреб

В специалния раздел "Festivals in the Spotlight" на филмовия фестивал в ЗАГРЕБ е включен филмът на Елица Петкова "Жалейка", носител на Голямата награда "София - град на киното" на 20-ия юбилеен София Филм Фест. Той ще бъде представен лично от Мира Сталева, заместник директор на София Филм Фест и ръководител на София Мийтингс, като тази година стартира специално партньорство между двата фестивала. В програмата ще бъдат представени още селекция от късометражни филми от Сараево, три заглавия от програмата на Ротердам, както и четири филма от "Петнайсетдневката на режисьорите" в Кан.

В конкурсната програма "PLUS" се представят филми за младежка аудитория и сред петте заглавия е филма на Ивайло Христов "Каръци", а в програмата "Together Again" киноманите ще могат да видят "Белгийският крал" на Петер Бросенс и Джесика Удуърт - филм с важно копродуцентско участие от страна на България, заснет почти изцяло в нашата прекрасна страна.

14 филма на творци от цял свят (дебютни или втори филми) ще се състезават в основната конкурсна програма за голямата награда на фестивала.

14-ото издание на филмовия фестивал в Загреб стартира на 12 ноември и ще продължи до 20 ноември 2016.