SFF Новини

12Jan2017
TheOtherSideofHope-3.jpg

Най-новият филм на Аки Каурисмаки „Другата страна на надеждата” пристига директно след Берлинале на 21-ия София Филм Фест

Премиерата на „Другата страна на надеждата”, най-новия филм на прочутия финландски режисьор, е на 67-ото издание на Берлинале (9-19 февруари 2017) – в конкурсната програма той ще се състезава за престижната „Златна мечка”.

10Jan2017
Dogs-5.jpg

Отличеният с наградата на ФИПРЕССИ в Кан „Кучета” на Богдан Мирика с премиера на 21-ия София Филм Фест

„Кучета” бе представен в конкурсната програма „Особен поглед” като „обещаващ дебют, който умело смесва криминалния жанр с елементи от уестърна, представяйки конфликти в съвременна Румъния”. Творбата е копродукция между Фpанция, Рyмъния, Бългаpия и Катар, като продуценти от българска страна са Стефан Командарев и Катя Тричкова („Арго филм”), а продукцията е осъществена с подкрепата на ИА „Национален филмов център”.

10Jan2017
Vlado_01_small.jpg

V-RAY, основана от българина Владимир Койлазов, с "ОСКАР" за кинотехнологии

38-годишният Владимир Койлазов ще получи гравирана плоча от Американската киноакадемия за научно постижение за оригиналната концепция, дизайн и имплементиране на технологията V-Ray от софтуерната компания Chaos group. Това е програма за 3D визуализации - генериране и обработка на триизмерни изображения.

23Nov2016
Lux-Prize-Winner-2016-BG.JPG

„Тони Ердман“ е победителят в 10-ото издание на наградата „ЛУКС“

В България „Животът ми като Тиквичка“, „Тони Ердман“ и „Като отворя очи“ ще бъдат показани на 1, 2 и 3 декември в Домa на киното в София в партньорство между Информационното бюро на ЕП и София Филм Фест.

28Sep2016
ARTEKINO-affiche-twitter.jpg

ARTE представя ПЪРВОТО издание на ARTE EUROPEAN ONLINE FILM FESTIVAL - Free tickets

ARTEKINO FESTIVAL - ARTE и платформата Festival Scope представят новия ОНЛАЙН филмов фестивал ArteKino Festival, чиято цел е киномани от цяла Европа да получат възможност за среща с най-оригиналните и вълнуващи европейски продукции през годината.

07Sep2016
SALA-Web_2016.jpg

Филмовият фестивал във Венеция предлага ОНЛАЙН достъп до ФИЛМИ от програмата на Венеция 2016 - чрез Festival Scope

Филми от програмата на 73-ото издание на Международния филмов фестивал ВЕНЕЦИЯ продължават да са достъпни за киномани от цял свят благодарение на партньорството с професионалната онлайн-платформа Festival Scope, чрез специалната "VENICE SALA WEB".

25Aug2016
nagrade_SARAJEVO.jpg

Две награди за „БЕЗБОГ” на Ралица Петрова в Сараево

Филмът спечели Специалната награда на журито и приза „Сърцето на Сараево” за най-добра актриса Special Jury Mention и „Сърцето на Сараево” за най-добър актьор бяха връчени на „Кучета” на режисьора Богдан Мирика - копродукция между Франция, Румъния, България (Арго Филм – Стефан Командарев, Катя Тричкова) и Катар

13Aug2016
1042x583_0x225_locarno_logo_white.png

Свободен ОНЛАЙН достъп до ФИЛМИ от програмата на МФФ ЛОКАРНО 2016 - чрез Festival Scope!

За първи път филми от програмата на ЛОКАРНО ще бъдат достъпни за киномани от цял свят благодарение на партьорството с професионалната онлайн-платформа Festival Scope. Всеки филм ще може да бъде видян след премиерата му в Локарно - само и екслузивно до 21 август!

26Apr2016
Directors-Fortnight.jpg

Новият късометражен филм на Деа Кулумбегашвили "Léthé" - с премиера на "Петнайсетдневка на режисьорите" в Кан

Премиерата на новия късометражен филм на Деа Кулумбегашвили "Léthé" ще бъде в престижната програма на КАН - "Петнайсетдневка на режисьорите". Преди малко повече от месец пълнометражният проект на Кулумбегашвили "DAISI" получи Голямата награда на 13-ото издание на СОФИЯ МИЙТИНГС - за най-добър проект в основните секции, връчена за първи път от ФИЛМОВОТО СТУДИО "НЮ БОЯНА".

18Apr2016

ДЖЕЙ УАЙЗБЪРГ: „Ако изгледаш четири лоши филма даден ден и накрая петият се окаже наистина удивителен, това променя всичко“

Джей Уайзбърг е един от високорейтинговите автори, пишещи за уважаваната медия VARIETY. Той е един от най-популярните фестивални критици, които се занимават с писане за малките или както ги наричат нискобюджетни продукции. Понякога му се случва да гледа по 5 филма на ден, но осъзнава, че това не е много здравословно.

showing more