Режисьор - Орландо Ариагада
Сценарий - Луи-Франсоа Грение
Оператор - Ален Фурние
Музика - „Ла хасиенда криейтив“
С участието на - Виктор Пиментел, Ула Холмкист, Сантиаго Уседа, Бернардо Рока Рей, Мариано Валдерама, Суiана Бака, Гасто Акурио, Мицухан Цумура, Хавиер Уонг, Умберто Сато, Педро Мигел Скиафино, Педро Соларис, Патриша Майлуф
Продуценти - Орландо Ариагада, Доминик Сегин
Продукция - Productions Pimiento Inc., Productions Paprika
През последното десетилетие Перу завладя света със своята оригинална, вкусна и много разнообразна кухня. Главният специалитет е севиче – приготвя се от сурова риба, маринована в лимон, сервирана с люти чушки „аджи“, сладки картофи „камоте“, маниока и царевица. Пътувайки по северното крайбрежие на Перу, Амазония и Лима, този документален филм разкрива историческите, кулинарните, природните и социо-политическите аспекти на това ястие, идващо от морските брегове и приготвяно и консумирано в Перу в древната си форма още отпреди времето на Колумб.
Програма
- 20.03.2016
ДОМ НА КИНОТО - 16.00 часа